Vicent Serra, Alferes Cids 2011

"Això sí, després d'aquest any podrà exhibir amb orgull l'oportunitat que els Cids un dia li van brindar i això mai no s'oblida. N'estic segur que el dia de l'entrada vessarà més d'una llàgrima perquè les emocions seran fortes i el nostre alferes és persona amb profunds sentiments, però tot un poble que viu per la seua festa li oferirà merescut homenatge amb forts aplaudiments en desfilar des de la part alta de la vila en el moment en què el sol brillarà més alt i amb més força.

No estarà sol en un compromís tan assenyalat. Un nodrit grup de cavallers (el seu pare, els amics de sempre, cosins i companys de la filà), als quals no li ha estat difícil de convèncer, l'acompanyarà dia i nit. També la seua filla, Júlia, l'escortarà com a favorita de la cort. I amb ella, les dames. I com no, tota una filà -del més veterà al més jove, del més gran al més petitet-, una entitat que l'ha empentat i que li donarà el seu alè i el seu suport fins el proper mes de maig. No ho obliden i guarden en la memòria aquestes quatre paraules: optimisme, harmonia, goig i il•lusió.

I a partir d'aquest instant que sone la música amb claredat, timbals i clarins que anuncien per tot arreu que tots els Cids volem fer festa. Ni el cansament, ni el mal temps ens aturaran. I al capdavant d'aquest enfervorit exèrcit el seu Alferes 2011... VICENTE JORGE SERRA SEMPERE."

Amb aquestes paraules finalitzava el cavaller Jaume Abad l'esplèndida presentació que va fer de l'Alferes Cristià 2011 en l'acte de presentació de càrrecs celebrat el passat Mig Any.

Les quatre paraules que va remarcar Jaume (optimisme, harmonia, goig i il•lusió) són el motor que ens va impulsar en cada pas que donarem en aquesta Alferecia.